Saubua er et yndet turmål

Saubua badet i sol. Om sola skulle glimre med sitt fravær, er det mulig å varme seg ved ovnen inne i bua.
Fotograf: Solfrid Balstad

 

 

Litt om deg selv:
Jeg heter Solfrid Balstad, kommer opprinnelig fra Selbu, men har bodd på Brynhildsvollen ved Aursunden siden 2002. Der bor jeg sammen med samboeren min Runar, og jentene mine Rita, Oda og Hanne. Vegg i vegg bor også svigerforeldrene mine, Astrid og Ottar. Jeg er sykepleier, og jobber som nattevakt ved Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter. 

Hvis du skal ut på tur, hvor vil du aller helst gå?
Sommertid liker jeg veldig godt å gå Kokkpiken, mens vinterstid er Saubua et yndet turmål, i alle fall når sola begynner å varme litt uti mars og april. Også først på mai kan det være greit føre og muligheter for en flott skitur inn til Saubua.

Hvordan vil du beskrive ditt turmål?
Saubua er ei gammel gjeterbu som ligger like nedenfor Busjøskarven. Det kjøres ofte fine skispor i fra Aftenrøden Kokkvollen og helt inn til bua, og den er åpen så man har mulighet til å gå inn å sette seg om man ønsker det. Det er lett stigning hele veien innover, og da går det også forholdsvis raskt og renne ned igjen, men det er ikke er noen store, bratte bakker. 

Hvorfor vil du så gjerne dra dit?
Det er en passende skitur, ikke for lang og ikke for bratt, og så er det fint å ha et konkret mål å gå mot. Du finner også en fantastisk ro ved å sette deg ned i solveggen på Saubua en finværsdag, og la sola varme deg i ansiktet, mens du skuer utover dalen.

Når vil du anbefale andre å gå dit?
Det er åpent landskap, spesielt siste biten, så det kan være ganske værthardt. Fineste tida på ski inn til Saubua synes jeg derfor er fra midten av mars og til først i mai. Da er det litt varmere i været, og sola begynner å kjennes godt.

Hvordan kommer du deg dit?
Det er fint å parkere ved Aftenrøden Kokkvollen, og da er det ofte kjørt fine skispor derfra og helt inn til Saubua, i alle fall litt utpå vinteren.

Hvor langt er det?
Det er ca. 7 km på ski fra Kokkvollen til Saubua.

Her finner du flere fine turmål i vårt område