Tekst og foto: Ane Elisabeth Feragen Bakke
Layout: Jonas Kokkvoll

Litt om deg selv: 

Jeg heter Ane Elisabeth Feragen Bakke, og er født og oppvokst på Røros. Vi kjøpte etter hvert gård i Djupsjølia. Har to barn og tre barnebarn og to bonusbarnebarn. Jeg jobber i barnehage på Røros.

Hvis du skal ut på tur, hvor vil du aller helst gå?

Jeg bor midt i et fint turområde i Djupsjølia, men er veldig glad i Vigelen. Med den nyrestaurerte Breibekkbua/ Per Orsabua som utgangspunkt, kan man få fine fjellturer. Det er fint å følge stien videre til Vigeltjønnbua eller gå uten sti for eksempel i retning Støvelbekkhøgda. Man kan også ha den fine bua som mål. Mulighetene er mange. Vær, føre og humør er avgjørende. Det trenger ikke hete noe der man snur, pleier jeg å si.

Hvordan vil du beskrive ditt turmål?

Bua ligger ved Breibekken like over tregrensa. Derfra er det lett å gå videre, etter stien eller utenom. Fin utsikt i alle retninger, – mot blant annet Femunden og Feragsfjella.

Turvenninne Aase foran den nyrestaurerte Breibekkbua. Foto: Ane Elisabeth Feragen Bakke

Bua ligger vakkert til over tregrensa ved Breibekken. Foto: Ane Elisabeth Feragen Bakke

Hvorfor vil du så gjerne dra dit?

Jeg synes det er mest stas med turer over tregrensa. Det er stort område, vidsynt og vakkert. Jeg har mange gode minner fra turer i Vigelen.

Når vil du anbefale andre å gå dit?

Høsten er en fin tid med fine farger i skog og fjell. Det er ofte klar luft og man ser langt. Kikkert er lurt å ha. Vinterturer er også stas, særlig Storvigeln.

Hvordan kommer du deg dit? 

Det er lettvint å ta fatt på veien mot Ljøsnåvollen for så å gå opp stien til Breibekkua som er merket fra Storvika. Skiturer starter jeg som regel i Feragen.

Hvor langt er det? 

Til Storvika er det 3 km og man trenger omtrent 1/2 time på å gå opp til bua. Derfra er det opp til hver enkelt.

Et minne fra en fin tur fra Feragen til Storvigelen på ski. Foto: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott