I spalten «I mine fotspor» følger vi leserens turmål, men denne gang har et av våre medlemmer i redaksjon vært på tur.
Har du også vært på tur i sommer og ønsker å dele din tur med oss, send oss en e-post og noen bilder så blir det publisert på Bygdefolket.
I sommer tok Jonas Kokkvoll med seg vaffelrøre og dro til Hyllingen. Velkommen med på turen!
Litt om meg:
Jonas Kokkvoll 21 år, fra Brekken.
– Til daglig jobber jeg på Røros. På fritiden er jeg veldig aktiv både som speiderleder, men også som redaksjonsmedlem i Bygdefolket.no
– Hvis du skal ut på tur, hvor vil du aller helst gå?
– For meg er det ikke lengden på turen som teller, men turen i seg selv. Jeg har mange fine turmål, men den største favoritten er Hyllingen. Når jeg går på tur, har jeg alltid med meg fulladet telefon eller kamera.
– Hvorfor vil du så gjerne dra dit?
– Jeg har mange fine barndomsminner herfra, både på sommeren og vinteren. Et minne jeg husker ekstra godt fra barndommen er da jeg datt uti bekken og ble klissbløt.
– Når vil du anbefale andre å gå til Hyllingen?
– Hyllingen er like fin uansett årstid, men sommeren er den aller beste tida på året. Da kan man ta ut båten og kjøre videre innover sjøen, stoppe et sted og henge opp hengekøya i noen trær. Men for at jeg skal kunne bade, må det være ganske så varmt i vannet.
– Hvordan kommer du deg dit og hvor langt er det?
– Som regel går jeg fra Høgvollia og følger stien innover. Det kan være litt ulendt noen plasser. Noen steder er det litt bløtt, så derfor kan det være lurt å ha på seg gode fjellsko eller støvler. Turen fra Høgvollia tar omtrent 40 minutter, men det spørs hvor fort du går.
– Hvordan lykkes med vafler på bål?
– For å lykkes med vaffelstekingen, er det viktig at det er godt med varme, ikke flammer, men glør. Varm vaffeljernet godt på begge sider, og husk å smøre jernet godt.
Vaffelrøre
Ingredienser
4 egg, 2 dl sukker, 7 dl kefir, 1 dl vann, 6 dl hvetemel,1 ts kardemomme og 150 g smør
Slik gjør du
1. Visp egg og sukker lett sammen.
2. Rør inn kefir og hvetemel (litt om gangen)
3. Bland inn kardemomme og vann.
4. Til slutt ha i smeltet smør.