Tekst: Maja Bakke Skott

Litt om deg selv: 

Maja Bakke Skott er 10 år gammel og er elev ved Brekken lokal- og oppvekstsenter. Hun bor på Bua i Brekken sammen med mamma, pappa, og lillebror Lars Ove. Hjemme har hun også kaninen Filip og hundene Saga og Järva.

Hvis du skal ut på tur, hvor vil du aller helst gå?

Jeg vil helst gå i nærområdet, slik at det ikke er så langt å kjøre bil først. Jeg synes det er veldig fint i Vigelen, oppover mot Vigelpiken.

Hvordan vil du beskrive ditt turmål?

Først går vi gjennom skogen, men det tar ikke så lang tid før vi kommer opp i fjellet.  Oppover fjellet er det noen moltemyrer, og det er mange fine sitteplasser når vi skal ha pause. Det er mange steiner å sitte på der, og store steiner som gir ly for vinden.

Hunden Saga. Foto: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott

Hvorfor vil du så gjerne dra dit?

Det er veldig fin utsikt der, og det er lett å gå. Det er ikke så bratt, så de fleste kommer seg fram. Jeg har vært på tur der med mamma, pappa, Lars Ove og Besta.

Når vil du anbefale andre å gå dit?

Jeg har bare vært der om sommeren og om høsten, men det er helt sikkert fint å gå der om vinteren også. Spesielt om senvinteren, hvis det er skareføre.

Foto: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott

Hvordan kommer du deg dit? 

Vi bruker å kjøre bil til Vaulivollen, og parkere der. Så går vi over brua og følger stien oppover. Den er merket med maling på trærne, og hvite stolper oppi fjellet. Det er der løpet “Vigelpiken Opp” pleier å gå.

Hvor langt er det? 

Hvis du skal oppå Vigelpiken er det ca. 7,5 km, men du trenger ikke gå helt opp. Det er fint lenger ned i fjellet også. 

Foto: Kartverket

Flere turmål finner du her