Tekst: Ingrid Tamnes
Foto: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott
Layout: Jonas Kokkvoll

Innover mot Kvitmannen er det nydelig utsikt i alle himmelretninger

Litt om deg selv: 

Mitt navn er Ingrid Tamnes og jeg bor på Brekkmoen. Jeg er 30 år og jeg har bodd i Brekken stort sett hele livet, bortsett fra tre år på Elverum mens jeg tok utdannelse. Jeg jobber som sykepleier på Øverhagaen bo-, helse- og velferdssenter og trives veldig godt med det.

Hvis du skal ut på tur, hvor vil du aller helst gå?

Et av mine absolutte favoritt-turmål i området her er Kvitmannen. Dit går jeg på tur i sommerhalvåret, og aller helst når det er fint vær. Om vinteren er det fint å gå skiturer i områdene rundt Kvitmannen, ikke på selve toppen denne årstiden.

Hvordan vil du beskrive ditt turmål?

På turen inn til Kvitmannen kommer man fort opp på fjellet så man kan nyte utsikten hele turen, og det er fin sti innover rabbene. Det er kupert terreng, så turen passer for de aller fleste. Det er noe myrterreng i starten som man må ta høyde for dersom man går på våren, da det kan være bløte partier enkelte steder. 

Foto: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott

Når vil du anbefale andre å gå dit?

Jeg vil anbefale å gå denne turen hele sommerhalvåret, men turen er aller finest når solen skinner og det ikke er altfor mye vind. Vinden tar godt på rabbene innover.  Og går man på våren og tidlig på sommeren, kan det være litt bløtere i terrenget, og det kan være lurt med sko som tåler litt vann. Det er alltid fint å gå turen på høsten med alle fine fargene man ser i fjellet da.

Hvordan kommer du deg dit? 

Kjører til Jervbekkhåmmåren hyttefelt, der er det mulighet for parkering nede ved postkassene. Følg grusveien opp hyttefeltet, stien innover går fra toppen av feltet. Stien er merket av på flere turkart om man blir usikker.

Hvor langt er det? 

Bruker god tid på turen innover, nyt utsikten og ta med matpakke som kan nytes inne på ”toppen”. Det er omlag fem kilometer fra riksveien til Kvitmannen.

Her finner du flere turmål