Tekst og foto: Marit Manfredsdotter

På et lastebilflak kom kulturen rullende inn en helt vanlig torsdag. Den parkerte på Coopen nærmest veikrysset som gir beskjed om at du har havnet midt i navet mellom Tydal, Funäsdalen og Røros. Med på lasset hadde kulturen, foruten tre formidable musikanter, håp om at et tørstende publikum endelig skulle få påfyll i den uttørkede dammen der kulturen før korona har hatt en frisk kilde å drikke av.

Familien

Lundquist Langen

er en ordentlig musikerfamilie, med lang fartstid. John Arne og Anna spiller i flere band, og har deltatt på en rekke konserter, oppsetninger og innspillinger. Sønnen Peder Angel gjorde seg spesielt bemerket i Norske talenter i 2019, hvor han kom helt til semifinalen. I Brekken fikk publikum beviset på at denne familien har en egen evne til å berøre med sine stemmer og utsøkte arrangement.

Konserten ble arrangert av Den kulturelle spaserstokken Røros, og Brekken var det første stoppestedet på den lille miniturneen ensemblet ga seg ut på denne regntunge dagen. Fra den mobile scena ga Anna, John Arne og Peder Angel Lundquist Langen publikum en magisk opplevelse med regnet som akkompagnerte taktfast mot den mørkegrå asfalten der små og store samlet seg.

Paraplyer og regnjakker ble vaktene som holdt den verste fuktigheten unna, og til tross for at tunge skyer hang over den lille skaren mennesker som var samlet, kunne ingenting ødelegge stunden. Da den førte tonen på «Hold mitt hjerte» ble rullet ut, kom klumpen i halsen og tårer ble blandet med regnet. Den halve timen konserten varte var altfor kort, men avslutningen desto sterkere da «Gabriellas sang» til og med fikk regnet til å holde pusten.

Copyright: Marit Manfredsdotter
Copyright: Marit Manfredsdotter

Vi, som trosset værgudene og forserte regndammene i storstøvler, ble en opplevelse rikere. Men ikke bare det, konserten ga håp igjen om at en ny tid kommer der vi får møtes og oppleve kulturen på sitt beste.
Og alt dette en helt vanlig torsdag. Tenk det!

Her finner du flere kulturartikler

I am text block. Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.