Både Brekken IL og Hitterdal-Feragen IL har plassert trimkasser i skog og fjell i distriktet vårt. Vet du hvor alle 26 befinner seg?

Tekst og foto: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott
Layout: Jonas Kokkvoll

Trimkasser trakk folket ut på tur.

For flere år siden ble det arrangert konkurranser hvor vinnerne ble trukket ut blant de som hadde skrevet navnet sitt i boka i trimkassen. I dag har andre konkurranser tatt over, men det ligger fortsatt bøker i trimkassene. Dermed fungerer de fremdeles som en motivasjonsfaktor for mange den dag i dag, både ung og gammel.

Mange ganger kan det å nå fram til en trimkasse være en motivasjonsfaktor som gjør at en ikke snur når man møter den siste motbakken. 

Kanskje har naboen vært der før deg?

Selv om det ikke er noen premiering i dag, kan det oppstå interne konkurranser mellom venner og bekjente. Hvem blir førstemann til å skrive navnet sitt  etter at det har blitt skiføre? Rakk naboen en tur før VM-stafetten på ski? Boka gir like fullt et inntrykk av om turmålet er mye besøkt eller ikke. Dessuten kan det være hyggelig å kikke gjennom boka og se hvem andre som har vært på tur.

Ved Lervahåen i Ridalen henger en av de nye trimkassene til Brekken IL. Solide metallkasser som tåler vær og vind i mange år framover.

Utbytting av gamle trimkasser

Etter Per Rune Skotts bortgang i 2015, mottok Brekken IL en pengegave som ble brukt til å kjøpe 10 nye trimkasser. Noen av de eldste og dårligste trimkassene ble byttet ut med nye, flotte metallkasser. I tillegg ble det satt ut trimkasser på noen nye steder, som ved Lervahåen i Ridalen.

Sprek gjeng fra familien Brynhildsvoll og Ryen Hanssen som har rent helt fra Kokkvollen til Saubua! Foto: Solfrid Balstad

Men hvor i alle dager er disse trimkassene?

Brekken IL og Hitterdal-Feragen IL har så vidt oss i Bygdefolket bekjent 26 trimkasser i området rundt Aursunden. Noen er antageligvis bedre kjent enn andre, men kanskje du vil la deg inspirere til å besøke en ny trimkasse i år?

God tur, og husk å skrive i boka! Del gjerne dine bilder på Instagram med #bygdefolket 

I kartutsnittene under kan du se hvor alle trimkassene er plassert. Trimkassene som er navngitt med rød tekst tilhører Brekken IL, mens de som er skrevet i blått tilhører Hitterdal-Feragen IL.

Alle kart: Kartverket.

Se flere artikler om natur og friluftsliv