Feragen fjellstyre

Feragen statsalmenning

Kart over Feragen statsalmenning

Tekst og foto: Rune Johnsen

Jakt, fiske og friluftstilbud 

Feragen er naturlig utgangspunkt for fjellturer i Feragsfjella og Vigelfjella året rundt. Parkering ved bommen til Øyaveien. I sommerhalvåret kan du sykle til Ljøsnåvollen, og deretter kan Storviglen bestiges mot øst. På vinter kjøres det skispor fra lokalet Fjellvang, som er et fint utgangspunkt for skiturer videre i Vigelfjella. Et populært turmål er også Vigelpiken (1361 m.o.h.). Vigelpiken kan også nås ved å følge sti fra Vaulivollen i Brekken. Parkering ved Rya ca. 1,5 km fra Brekken mot Vauldalen. Feragen har rik gruvehistorie. En fottur på kromgruveveien anbefales. Feragsstranda er en familievennlig og langgrunn badeplass. Her kan en kjøre bil helt fram. 

Åpne  buer

Feragen fjellstyre eier to åpne buer i Feragen Statsallmenning. Buene er tilgjengelig for kortere besøk og enkelt overnatting. Den ene bua ligger ved Gjetsjøen. På sommeren følg merket DNT-sti fra Feragen mot Fjølburøsta og ta etter 200 meter av mot vest på sti merket Gjetsjøen. Den andre bua ligger ved Vigeltjønna. I sommerhalvåret følg sti fra Storvika på Øyaveien. Vær oppmerksom på at det ved Vigeltjønna også er en privat hytte. Den åpne bua er den som ligger lengst sør. På vei mot Vigeltjønna er det også en åpen bu som er i privat eie. Breibekkbua er ikke åpen for overnatting, men kan benyttes for kortere dagsbesøk. 

Jakt og fiske

For mer informasjon og kjøp av fiskekort se www.inatur.no 

Småviltjakt
For mer informasjon og kjøp av jaktkort se: www.inatur.no. Småviltjakt med hund for utenbygds fram til 01.10 etter søknad til Feragen fjellstyre innen 1. mai årlig: feragen@fjellstyrene.no

Rådyrjakt
Ta kontakt med Feragen fjellstyre:
feragen@fjellstyrene.no

Storviltjakt på elg
Storviltjakt på elg administreres av Statskog. For mer informasjon se inatur.no:

Elgjakt i Røragen Feragen
Elgjakt i Ljøsnåa Feragen

Vil du vite mer om våre fjellstyrer?

Her har vi samlet informasjon om jakt, fiske og friluftsliv