På bildet: Fra venstre: Kristian Kilde, Erik Lund, Jon Torger Storsnes, Bjørn Sandnes og Anzhelika Rønning. Alle unntatt Bjørn Sandnes, som er fra Rørosfisk AS, er fra Femundmat AS i Engerdalen. Foto: Privat

Sikkaviar fra Aursunden tok gull i kategorien «Årets sjømat foredlet» i Det Norske Måltid fredag kveld.

Juryens begrunnelser var:

«Det er fantastisk at denne råvaren kommer ut til forbrukeren. Vinneren har et pent utseende, smaken er ren og munnfølelse god. Dette er et eksklusivt produkt med stor vekstpotensiale i markedet, og som også bidrar til verdiskapning utover egen produksjon»

Godt samarbeid som ga resultater

Bak seieren står Rørosfisk AS og Femundmat AS der Rørosfisk AS har fisket og tatt ut rogna, mens Femundmat AS har foredlet produktet. Prisen ble delt ut digitalt, og fra Engerdal forteller en glad daglig leder i Rørosfisk AS, Bjørn Sandnes, at åtte år med sikfiske og 200 tonn opptatt fisk nå har gitt resultater.

– Dette er en stor anerkjennelse for innlandsfisket. Å kunne slå ut sjømatnæringa på deres hjemmebane er helt rått. Vi kjempet i  kategorien sjømat foredlet, og vi står for både bærekraft, lokale arbeidsplasser og en grønn næring.

Leverandør til Michelinrestauranten Fagn

Bakgrunnen for at sikrogna ble meldt inn til Det Norske Måltid er at gründeren Jonas Nåvik, som driver Michelin-restauranten Fagn i Trondheim, insisterte på at sikrogna må vises fram for et større publikum. Sikrogn fra Aursunden er blitt levert i flere år til Michelin-restauranten Fagn.

– Nå skal vi slå ut löjrom fra Sverige og russisk kaviar. Vi er klare for å møte et stort marked, og i et prosjekt sammen med HANEN som er en landsdekkende næringsorganisasjon for virksomheter innen bygdeturisme, gardsmat og innlandsfiske i Norge er vi allerede i gang med å revitalisere innlandsfisket i Norge, sier en glad Bjørn Sandnes på telefon fra Engerdal. Der feirer Rørosfisk seieren sammen med kolleger i Femundmat AS.

Bygdas folk Gratulerer alle i Rørosfisk AS

og Femundmat AS til flott pris og fantastisk arbeid. Dette lover godt for framtida!
Foto: Marit Manfredsdotter