Ski og staver har knapt fått tid til å tørke, før fjellsko letes fram fra loft og kjeller. Fra 1. juni inviterer nemlig Brekken IL, Ski & Trim til turorientering for 21. gang, og det er mange som venter spent på å finne ut hvor postene er plassert i år. 

Tekst & layout: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott
Foto: Jan Ola Skott 

Krokstaven ble arrangert første gang i 2002 i forbindelse med Fjellets år. Siden den gang har Brekken IL lokket bygdefolket ut på turorientering, ti turmål hvert år. Arrangøren har forsøkt å velge en blanding av ukjente perler og velkjente utfartsmål i nærmiljøet.

Krokstaven 3, eier Jan Ola Skott

Sen vår og mye snø betyr hektiske uker for å få plassert ut krokstavpostene, -på ski over bare rabber eller til fots over råtten snø. 

For å delta på Krokstaven, har du to alternativ. Enten kjøper du krokstavkort og kart på Coop Marked Brekken, eller så laster du ned Trimpoeng-appen på din smarttelefon. Du melder deg på Krokstaven ved å trykke på “Finn en konkurranse”.

Krokstaven 4, eier Jan Ola Skott

Problemer med Trimpoeng? Spør en venn eller en av oss i Brekken IL Ski&Trim.
Vi hjelper deg gjerne.

Krokstaven starter tradisjonen tro den 1. juni, og avsluttes 15. september. Hvert av de ti turmålene skal besøkes bare én gang i løpet av konkurranseperioden. Voksne som har besøkt alle ti turmål er med i trekninga av selveste krokstaven og andre fine premier. Barn under 15 år trenger ikke besøke mer enn seks turmål for å delta i premietrekninga.

I tillegg kan du delta i bildekonkurransen. Da merker du bildene dine med #krokstaven2022 på Instagram, eller deler bildene dine på Brekken IL Ski & Trims facebookside.

Brekken IL ønsker å bidra til folkehelse og inkludering gjennom å få flest mulig til å delta på Krokstaven. Derfor forsøker de å finne turmål som appellerer til gammel og ung, fastboende, hyttefolk og alle der i mellom. 

Krokstaven 1, eier Jan Ola Skott
Krokstaven 5, eier Jan Ola Skott

Årets turmål er varierte. Noen kan du oppsøke ved hjelp av sykkel, andre er plassert ved stier og kjerreveier. Noen krever at du setter av dagen og fyller sekken med termos og nistepakke. Andre er så korte at du kanskje ser hjem.

Velkommen, Krokstaven 2022. Det er mange som har ventet på deg.

Krokstaven turmål 2022 kartverket

©Kartverket

  1. Brekkfjellet
  2. Djupskardtjønna
  3. Finnknippen
  4. Hyddkroken
  5. Høgvollknippen
  6. Rutrøysa
  7. Sandbekken, Hyllingsdalen
  8. Skurtjønna, Fjellheim
  9. Tritjønnan
  10. Masta ved Våkhåmmåren

Kjente du igjen noen på bildene i denne saken? Da vil vi veldig gjerne høre fra deg.

Ta kontakt med Bygdefolket

Næringslivet rundt Aursunden
Her finnes mer enn du aner

Rundt Aursunden er det mange spennende bedrifter, og vi har samlet dem på et sted så at du enkelt kan komme i kontakt, enten du trenger en seng å sove i, ved til vinteren, en bedre middag, dagligvarer, en fotograf, en kaffe, en båt eller en skikkelig håndverker. Velkommen til oss.

RØROS ARCTIC DOME

MED HIMMELEN SOM TAK MIDT UTE PÅ RØROSVIDDA
Kontakt oss

FAKTA FILM AS

SOLID FILMKUNST, GOD JOURNALISTIKK OG EKTE FORTELLING

Kontakt oss

LEDIG ANNONSEPLASS

DENNE PLASSEN KAN BLI DIN 
Kontakt oss

Er ikke din bedrift her ennå?

Du får tilgang på en unik markedsplass, og dine kunder finner deg enkelt. Kontakt oss så ordner vi det i dag.

Velkommen til Bygdefolket