Kanotur rundt Feragssjøen

Tekst og foto: Ann-Kristin Nilsgård Feragen

En finværsdag i august 2020 la vi ut med kano fra båthavna i Feragen med mål om å padle rundt hele sjøen. Vi padlet på østsiden med det mektige Vigelmassivet som følge.

Det sildra muntert i små og store bekker, mens fiskestimer laget krusninger på ei blikkstille vassflate. Storvika med sin innbydende strand ble passert til fordel for et lite strandhogg på Skarpneset. Hele østsida av sjøen bærer preg av mye vann som kommer ned fra Vigelfjella. Inni Øyen ble det ny rast med kubjeller som bakgrunnsmusikk ved den vakre stranda.

Videre fortsatte vi inn i sydenden på sjøen helt inn til Svartvika

Etter en  liten runde der, padlet vi tilbake og slo leir for natten på Ljøsneset. Det må innrømmes at å ligge i telt ikke er det mest behagelige, men det tåles for ei natt eller to. Morgenen etter var været fremdeles like fint, og vi kunne krysse sjøen ved Litjholmen med retning mot Knutsvika på vestsiden. 

Leir på Ljøsnåneset

Kokken i gang med middagen

Nyplukka blåbær og molte til dessert

Vi passerte etter hvert reiret til fiskeørna som vi hadde observert da den fanget fisk dagen før. Ungene i reiret var nok instruert til å dukke ned, mens den sjøl patruljerte over oss og passet på at vi fortsatte videre. På vestsida av sjøen er landskapet ganske forskjellig fra østsida, med færre bekker og sandstrender.

Reiret til fiskeørna

Utsikt over sjøen mot Flenskampen

På østsiden

Da vi kom inn igjen til båthavna i Feragen, hadde vi padlet i omlag 25 kilometer med omtrent sju timers aktiv padling. En fin naturopplevelse og god trim!