– Den enes død, den annens brød, sies det. Denne gangen var lag og foreninger i Brekken og omegn blant de heldige, som fikk klingende mynt i kassen fra uventet hold.

Tekst & layout: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott
Foto: Marit Manfredsdotter

Etter å ha hatt synkende medlemstall gjennom flere år, ble Rørosforeningen i Trondheim besluttet nedlagt fra 1. januar 2022. Foreningens eiendeler har blitt gitt til Røros kommune og Rørosmuseet, og Røroshytta på Lian er solgt. 

Det ble bestemt at overskuddet skulle fordeles mellom en rekke lag og foreninger i Røros kommune. Rørosforeningen har hatt et ønske om at deres gave ville være til nytte i nåtid, men også bidra til nytt pågangsmot og glede i det frivillige arbeidet videre framover. På den måten vil verdiene fra en 111 år lang historie med utflytta rørosinger, komme nye rørosinger og markainger til nytte i årene som kommer. 

Blant de heldige mottakerne finner vi flere lag og foreninger rundt Aursunden:

Brekken idrettslag, kr 64 100
Hitterdal – Feragen idrettslag, kr 41 000
Fjellvang Feragen, kr 30 000
Samhold Kojan, kr 30 000
Bjørkly Brekken, kr 30 000
Aftenrøden Kokkvollen, 30 000
Stamphushaugen Hitterdalen, kr 30 000
Brekken speidergruppe, kr 44 000

Glade, takknemlige (- og bløte) representanter fra Aftenrøden Kokkvollen,
Bjørkly Brekken, Brekken Idrettslag, og Brekken speidergruppe.

To år med pandemi har medført få arrangement og færre inntekter for både bedrifter, lag og foreninger. Dermed smaker en uventet pengegave ekstra godt. På vegne av lag og foreninger i Aursund, Brekken, Feragen og Hitterdal sier vi:

Tusen hjertelig takk!