I helga har speiderne i Brekken deltatt på Kretsens dag. Kanskje så du dem i full aktivitet ved deres nye lokale i Bjørkly Brekken?

Tekst: Jonas Kokkvoll
Foto: Jonas Kokkvoll og Kari Sivertsen Haugen

Kretsens dag for alle

Bilde over: «Isbjørnene» forbereder middag. Foto Jonas Kokkvoll. Øvrige bilder Kari Sivertsen Haugen.

Kretsens dag (KBK) er en konkurranse for alle speidere i hele Norge, hvor de konkurrerer om å komme seg videre til NM i speiding. Alle speidere som tilhører Hedmark krets, får utdelt samme oppgave. Patruljene gjennomførte oppgaver i temaene fellesskap, friluftsferdigheter,mat, klima og miljø, samt mat. Speiderleder fra Røros kom  og hjalp oss med poenggiving. Dersom noen får nok poeng til å bli en av de tre beste i kretsen, blir de kvalifisert til NM.

Egentlig skulle vi ha dratt til Furnes i Løten, og konkurrert sammen med andre speidere i Hedmark krets. Men sånn som situasjonen er nå lar det seg ikke gjøre, og  konkurransen måtte gjennomføres i hver enkelt speidertropp. Vi bestemte oss for å slå leir ved lokalet i Brekken, hvor speiderne skal ha møter fra høsten av. 

Godt i gang med å bygge tårn.

Aspirantene fikk prøve seg på oppgavene de også, noe de løste med glans.

Kildesorteringsstativ, og fornøyde speidere!

Helgens speidertropp samlet foran det som blir de nye lokalene til høsten, i kjelleren på Bjørkly.

Varierte oppgaver ventet speiderne

Speideren fikk utdelt tre oppgaver som de skulle gjennomføre i løpet av helga. Den første handlet om klima og miljø. Her skulle speideren surre et kildesorterings stativ som skulle ha fire forskjellige sorteringsmuligheter for restavfall, matavfall, plast, glass og metal.

I den andre oppgaven skulle speiderne lage sin egen middag på primus. 

Gruppa «elg» lagde kyllingtaco med ris i sin oppgave, til dessert ble det laget lapper ned nonStop.
Matsundene er sosiale høydepunkt på tur.

Det viktigste

Samarbeid og godt felleskap er viktig i patruljen. Det fikk speiderne testet i den tredje oppgaven, der de måtte løse oppgaven som et lag. Del en var ei hinderløype, der alle bortsett fra èn skulle ha bind foran øynene. Så skulle den som ikke hadde bind foran øynene lede gruppa gjennom en løype. Del to var å lage et tårn av noen kubber. Her skulle man ta opp noen kubber fra bakken og stable disse opp på hver andre ved hjelp av tråd. Del tre var kanskje den oppgaven som satte størst krav til samarbeid. Her skulle speiderne balansere en bøtte fylt med lecakuler med føttene. Og så skulle speidere ta av seg skoene. 

Vi var ganske sikre på at aspirantene lagde Brekkenhistoriens største pizza. Den holdt til middag til kokkene selv, i tillegg til at hele troppen fikk både kveldsmat og lunch før den ble spist opp.

ALLTID BEREDT

Spente aspiranter klar for sin første natt i lavvo.

Våren kommer

De aller minste speiderne gjennomførte en natursti med ulike spørsmål og oppgaver, tente bål, spikka grillpinne og lagde mat. 

FRUKOST

Varm frokost smaker ekstra godt etter en litt kald natt i telt.

HAVREGRØT

Hildes Havregrøt er fast frokost på speidertur.

GOTTERI

«isbjørnene» hadde brownies som sin dessert.

OPPVASK

For noen er det uvant å ta sin egen oppvask.

Fine dager i mai

Helga var fin for både for liten og stor. Nå ser vi fram til sommerleir og flytting fra kommunehuset til Bjørkly.

På gjensyn!

Hilsen Brekken speidergruppe.