Lesetips fra biblioteket

Vi nærmer oss påske, og da er det vel nærmest obligatorisk å anbefale krimbøker. Her foreslår vi et par spennende og ganske lettleste krimhistorier, samt en annen meget lesverdig bok for dem som synes det kan bli nok krim. Og bøkene kan selvsagt lånes på biblioteket i Brekken.

Foto fra Brekken bibliotek: Elevene på Brekken skole

Med dyp innsikt i menneskesinnet

Helvetesilden av Karin Fossum
Karin Fossum

Helvetesilden

Karin Fossums etterforsker Konrad Sejer får her en krevende sak å jobbe med. I en gammel, forlatt campingvogn ute på et øde jorde blir en ung alenemor og hennes lille sønn funnet brutalt drept. Hvorfor befant de seg der? Og den stille, hardtarbeidende moren hadde da ingen uvenner? Snart blir også en annen alenemor og hennes sønn dratt inn i saken, og hele saken floker seg til. Karin Fossum viser som alltid en dyp innsikt i menneskesinnet, og hva som gjør at vi blir de vi blir.

Løsningen er overraskende

De venstrehendtes forening av Håkan Nesser
Håkan Nesser

De venstrehendtes forening

Noen barneskoleelever som alle er venstrehendte starter en hemmelig forening, der de kan støtte hverandre, og også ta hevn for at de føler seg dårlig behandlet på grunn av sitt «handikap». Men noe går fryktelig galt. Mange år senere arrangerer gruppen en gjenforening, et gammelt pensjonat brenner ned og liv går tapt. Etterforsker Van Veeteren får en vanskelig oppgav. Hendelser fra fortiden og nåtiden henger sammen, men hvorfor og hvordan?
Boka er spennende, og meget velskrevet, og løsningen er overraskende.

En vakker og lesverdig bok

Kunsten å høre hjerteslag av Jan-Philipp Sendker
Jan-Philipp Sendker

Kunsten å høre hjerteslag

En vellykket New York-advokat forsvinner en dag plutselig fra kone og barn, og ingen greier å oppspore ham. De vet lite om hans bakgrunn, men må bare akseptere at han er borte. Flere år senere finner hans datter et gammelt kjærlighetsbrev som faren har skrevet til en ukjent kvinne i Burma. Brevet fører datteren til en liten landsby i Burma, og hun får høre fortellingen om en gutt og jente en gang for lenge siden. En utrolig og vakker kjærlighetshistorie rulles opp. En vakker og lesverdig bok.