I vår artikkelserie Bildeskatten presenterer vi bilder fra det store arkivet til Roald Møller. Her vil vi jevnlig presentere gamle fotografier og deres historie. Turen har kommet til Borga bru.

Tekst: Roald Møller
Layout: Marit Manfredsdotter

Det har skjedd store og synlige forandringer med Borga bru i Brekken gjennom tida. Utover 1930-tallet var brua nøyaktig slik bildet viser, en karakteristisk bueformet trebru med dertil gelender av tre. Og den oppfylte sikkert nok de kravene som ble stilt den gangen. Mannen som står oppå brua har vi ingen kjennskap til.

Foto: Norsk veimuseum

På 1930-tallet var det ikke så stor biltrafikk etter mellomriksveien, og derfor vakte det oppsikt når et eller annet kjøretøy kom, som da lastebilen på bildet stoppet og tok pause ved Borga bru. For de frammøtte var det kanskje første gang de så en lastebil. Hvem som var sjåfør og hvor den skulle vites ikke.

Foto: Norsk veimuseum

Bildet under ble tatt under byggingen av nåværende Borga bru i Brekken førjulsvinteren 1965. Arbeidet ble utført av tømmermester Johan Kjellmark fra Røros. Dekket på brua ble støpt i et sett i dagene 2.-6. november, og da viste gradestokken 36 minusgrader.

Foto: Arbeidets Rett

Har du mere informasjon om bildene eller egne bilder som du ønsker å dele på våre sider? Da hører vi gjerne fra deg. Vi har et hårete mål om å skape en bildebank fra vårt område som det står respekt av!

Send oss en e-post hvis du sitter på unike bilder, gjerne sammen med en kort tekst. Vi lover at det du sender oss bli godt ivaretatt.