Tekst: Per Inge Sjøvold og Elisabeth Larsdatter Bakke Skott
Foto: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott

Kontaktinformasjon: Rune Johnsen
Telefon: 920 24 484
E-post

Historisk tilbakeblikk

Brekken IL ble stifta i desember 1933, og lagets første formann het Abraham Sjøvold.  De første årene bestod aktiviteten hovedsaklig av skiidrett. Fotballavdelinga i BIL ble stiftet allerede i 1946, og på 60-tallet ble det etablert håndballaktivitet for damer.


Håndballdamene hevdet seg bra i en årrekke. Mange av oss husker vel to spennende KM-kamper på Os en søndag i september 1975. Da ble Brekken først kretsmestere i fotball for seniorer, og deretter ble jenter-16 kretsmestere i håndball.

På 60-tallet hadde fotballen blitt en av de største aktivitetene i Brekken IL, og på guttenivå var det mange talenter.  Guttelaget ble kretsmestere i 1966 eller 1967, og diplomet henger fortsatt i klubbhuset.  Åge Strickert, Ove Skott, Arnstein Stensaas, Jon Harald Nordbrekken og Jan Kurås var blant andre med på det laget. 

Idrettslaget i dag

Idrettslaget har to særgrupper; fotball og ski & trim. Dette er to aktive særgrupper som bidrar med mye aktivitet i bygda året rundt. 

I tillegg tilbyr idrettslaget dametrim ukentlig. For de yngre arrangeres idrettsskole og allidrett.

I 2014 stod kunstgressbanen ferdig, og i 2022 kjøpte idrettslaget egen løypemaskin.

Som medlem i idrettslaget får du delta i idrettslagets aktiviteter. Du får også 20% avslag når du handler hos Røros Sport.

BLI MEDLEM
Idrettskole

Tekst: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott

Idrettsskolen er et tilbud for de eldste elevene i barnehagen, samt elevene på 1. og 2. trinn. 

Barna trenger ikke være tilknyttet Brekken oppvekst- og lokalsenter, men må være medlemmer i Brekken il. Det betyr at også barn som går i barnehage og skole på Glåmos og Røros, har mulighet til å delta. 

Hver uke etter at fotballsesongen er over, møtes vi til aktivitet i gymsalen på skolen. Ungene få prøve seg på ulike idretter, med fokus på lek og bevegelsesglede. Når bassenget åpner utpå vinteren pleier aktiviteten å flyttes dit. Vanntilvenning med mål om å bli trygge i vann, er et viktig grunnlag for at ungene etterhvert skal bli svømmedyktige. Vi er heldige som har både gymsal og svømmebasseng å boltre oss i når kuldegradene kryper nedover! 

Ta gjerne kontakt med Brekken IL, om ditt barn ønsker å delta på idrettskolen i Brekken. Dere er hjertelig velkomne!

Foto: Elisabeth Larsdatter Bakke Skott

Allidrett

Tekst: Ellen-Ingrid Sødal

Allidrett er et tilbud for barn fra 3.klasse til 7.klasse. Aktiviteten skal være variert og gi barnet mulighet til å teste ut ulike aktiviteter. Som Norges Idrettsforbund også skriver, «skal det legges vekt på å utvikle en god grunnmotorikk gjennom lek og aktiviteter tilpasset barnets utviklingsnivå». 

I vår allidrett ønsker vi å ha fokus på at barnet skal oppleve glede gjennom aktivitet, føle mestring og ikke nødvendigvis være «best». Ved at barnet får kjenne glede gjennom allsidig idrett, kan det legge grunnlaget for videreføring av den fysiske aktiviteten inn i ungdomsårene. Allsidigheten vil også kunne virke skadeforebyggende i annen mer konkurransespesifikk idrett. 

Tilbudet i Brekken vil denne sesongen være hver tirsdag. 

Foto: Siw Iren Sakstrøen